Workshop Yoga & Schilderen

  aldingweell11.jpg1203.JPG

 

Een dag vol beweging, kleur, natuur, schilderen en ontspanning in Twente! 

Data: op aanvraag  
 
Yoga & Klankschalenconcert bij Yoga Tubbergen

 

Om 10.30 uur beginnen we de dag bij Yoga Tubbergen met  yoga oefeningen o.l.v. van gediplomeerd yogadocente Marie-Louise Kroeze. Lichaam en geest worden tot rust gebracht door bewust met aandacht te bewegen.  Na de lichaamsoefeningen gaan we liggen voor de ontspanning met een klankschalenconcert. De klanken zorgen voor een diepe ontspanning waardoor ruimte ontstaat voor creativiteit. Na afloop van de les genieten we van Twentse krentenwegge en kruidenthee.

 
Wandelen naar Landgoed Herinckhave

 

Na de yogales wandelen we door de prachtige ongerepte natuur van het landgoed Herinckhave naar atelier 't Alding. De beelden en de kleuren die we onderweg in de natuur tegenkomen kunnen dienen als inspiratie voor het intuïtief schilderen.

Lunchen bij atelier ?t Alding

In 't Alding genieten we tussen de middag van een uitgebreide lunch. Na de lunch bezinnen we ons tijdens een stilte moment op kleuren en beelden die geschilderd gaan worden.

Schilderen in atelier ?t Alding

Onder de inspirerende en deskundige begeleiding van Ine Heerink gaan we 's middags intuïtief schilderen. Op schildersdoek worden met diverse materialen (ecoline, aquarel- of  acrylverf, pastelkrijt, verdikkingsmateriaal, paletmes, touw, houtsnippers) eigen gedachten omgezet in kleuren, beelden en vormen. Bij intuïtief schilderen is het proces van kleur verkennen en ontdekken belangrijker dan het eindresultaat. Juist door vanuit de innerlijke stroom te schilderen, is het resultaat altijd mooi. Ervaring met schilderen is niet nodig. Wel begeleiding in het gebruik van verf en penseel, het mengen van kleuren, het toepassen en waarnemen van de effecten van verf op doek.

Rond 16.00 uur sluiten we af onder het genot van een hapje en een drankje en bewonderen we de schilderijen. Om 16.30 uur eindigt deze inspirerende en ont-moetende dag.

Kosten zijn € 89,- p.p. inclusief materialen, lunch, thee en versnaperingen.

Groepsgrootte is minimaal 5 personen en maximaal 8 personen.

Gemakkelijk zittende kleding en wandelschoenen zijn gewenst. Tevens dient u een grote badhanddoek mee te nemen voor de yogales. Ervaring met yoga en schilderen is niet nodig.

Bij mooi weer kan het hele programma buiten plaatsvinden.

Opgave:

Yoga Tubbergen, Marie-Louise Kroeze, telnr. 06-233 444 60 of 0546-623911 of mail naar yogamarielouise@gmail.com voor meer informatie over Yoga Tubbergen zie website www.yogatubbergen.nl

Atelier 't Alding, Ine Heerink, telnr. 06-832 198 76 of mail naar ineheerink@hotmail.com voor meer informatie over atelier 't Alding zie website www.alding.nl

Locatie:

 
 

Yoga Tubbergen ligt tussen Tubbergen en Albergen aan de Kloosteresweg 12 en atelier 't Alding ligt tussen Tubbergen en Weerselo aan de Oldenzaalseweg 74. De locaties zijn op 20 minuten rijden met de auto vanaf Almelo en Hengelo en 45 minuten vanaf Deventer bereikbaar.

 

Overnachting:

 

In de buurt zijn diverse overnachtingsmogelijkheden  beschikbaar van camping, B&B tot hotel tegen aantrekkelijke prijzen. Deze workshop combineren met een weekendje TWENTE is een mooie gelegenheid om er even helemaal tussen uit te zijn. Het kunststadje Ootmarsum met zijn vele kunstgalerieën is op 10 km afstand.

marie - louise.jpg                  logotype     EigenWerk2

Marie-Louise en Ine ont-moeten u graag bij Yoga Tubbergen en atelier 't Alding!