Lachyoga

Graag nodigen wij, Linda en Marie-Louise, je uit om te komen lachen! Hieronder alvast een voorproefje.

 


 


Waarom?

Omdat 10 tot 15 minuten continue lachen goed is voor de gezondheid. Er komen endorfines (natuurlijke pijnstillers) vrij, het vermindert stress, verbetert de stemming, meer zuurstof, verhoogt de bloedcirculatie, overwinnen van een depressie, verhoogt de creativiteit, versterkt immuunsysteem, ontspanning spieren enz.

En vooral omdat we er veel plezier aan beleven. Lachen overwint remmingen en geeft zelfvertrouwen. U leert beter relativeren en alles positiever te bekijken. Lachen verbindt mensen met elkaar. En uit onderzoek is gebleken dat 1 minuut intensief lachen gelijk staat aan 10 minuten roeien.

Wat is lachyoga? 

Lachyoga is een uniek concept waarbij iedereen kan lachen zonder reden. Door speelse kinderlijke oefeningen wordt het lachen vanzelf opgewekt.

De reden waarom het lachyoga heet is omdat het een combinatie is van  lachoefeningen met yoga-ademhalingsoefeningen. Dit brengt meer zuurstof in het lichaam en de hersenen, waardoor we ons energieker en gezonder voelen.

Het concept van lachyoga is gebaseerd op het wetenschappelijke feit dat het lichaam geen verschil maakt tussen onecht en echt lachen. Men krijgt dezelfde voordelen voor de gezondheid.

Lachyoga werd opgestart door een arts, Dr. Madan Kataria uit India in 1995.

Wanneer?

(Data n.n.b.) Kosten 10,50 per les. Voor opgave mailen naar: lachyoga.albergen@gmail.com

Voor wie? Voor iedereen, jong en oud!

Wist u dat kinderen ongeveer 300 keer per dag lachen en volwassenen nog maar maximaal 10-15 keer per dag? We moedigen daarom vooral volwassenen aan om uit hun comfortzone te komen!

Tevens kan een Lachworkshop ingezet worden bij personeelsfeesten, vrijgezellenfeesten of tijdens een vergadering of andere groepsactiviteiten. Een ultieme oppepper van 20 tot 30 minuten en je bevorderd de concentratie, creativiteit, productiviteit en versterkt de onderlinge verbinding door samen te lachen.

Na een vrolijke workshop is iedereen weer positief opgeladen.

Ook in bejaardencentra, ziekenhuizen, revalidatiecentra en welzijnsinstellingen wordt gelachen.

Een uur lang samen lachen, gieren, brullen om helemaal niets. Zomaar, omdat het kan!

Interesse in een workshop? Hebt u zin in een lachwandeling? Bent u toe aan een lachmeditatie? Neem contact met ons op:

Linda ter Haar, telefoon: 06 30504029 E-mail: lachmetjezelf@gmail.com
facebook.nl/lachmetjezelf

Marie-Louise Kroeze, Yoga Tubbergen

Telefoon: 06 23344460 E-mail: yogamarielouise@gmail.com
internet: www.yogatubbergen.nl